26 OCAK DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ YEMEKLE KUTLANDI

27 Ocak 2020

26 Ocak Dünya Gümrük Günü Kutlamaları çerçevesinde Antikkapı Restoran’da, başta Kocaeli Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Bölge Müdürümüz Mehmet Ali Arslan, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve İstanbul Gümrük Müşavirler Derneği Başkanı Serdar Keskin olmak üzere, Bölge Müdür Yardımcıları, Bağlantı Müdürlüklerimizin idarecileri, Şube Müdürleri, gümrük personelleri ve eşleri, emekli gümrük memurları ve gümrük müşavirlerinin katılımı ile yemek düzenlenmiştir.
 
Katılımın yoğun olduğu yemekte Bölge Müdürümüz Mehmet Ali Arslan yemeğe katılan herkese teşekkür ederek, “Gümrüklerine hakim olmayan bir devletin, ekonomisine de hakim olamayacağı ve refah düzeyini de arttıramayacağı aşikardır. Bu bağlamda, bölgemizde faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük idareleri arasında yer alan gümrüklerimiz ile “refah düzeyinin artırılması” konusunda önemli bir görev icra etmekteyiz. Bizler ve gümrük çalışanları olarak sizler de bu idarelerde hizmet vermektesiniz. Aynı şekilde bölgede hizmet veren müşavir ve müşavir yardımcılarımızda bu hizmete ortaktırlar. Hep birlikte gümrük camiası olarak Türkiye’nin 2. Büyük dış ticaret hacmine ulaşan bir ekonomiye sahibiz ve bunu hep birlikte yönetiyoruz. Ülkemizin refah düzeyinin daha yüksek ve daha güvenli olması için bu ekonomiye hep birlikte hakim olmamız gerektiğine inanıyoruz.” dedi. Bölge Müdürü Arslan; “Bu gece bizim davetimizi kabul ederek bizleri onurlandıran başta Sayın Valim olmak üzere tüm değerli konukların Dünya Gümrük Gününü kutluyor, gümrük camiamıza başarılar diliyor ve saygılar sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Program Bölge Müdür Yardımcısı Ali İhsan Merdanoğlu’nun okumuş olduğu şiir, ve halay, türkü ve eğlenceler ile devam etmiştir.