26 Ocak Dünya Gümrük Günü Nedeniyle Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u Ziyaret Ettik.

23 Ocak 2020

26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında Bölge Müdürümüz Mehmet Ali Aslan Başkanlığındaki heyet Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. 
Bölge Müdürümüz Mehmet Ali Aslan, Sayın Hüseyin Aksoy’a 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi vererek kabullerinden dolayı teşekkür etti.
Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy ise Gümrük teşkilatının kurulduğu günden itibaren ülkemizin dış ticaretinin gerçekleşmesinde önemli katkı sunan kurumlarımızın başında geldiğini, Kocaeli’nde bulunan Gümrük Müdürlüklerinin Türkiye’nin dış ticaretinde önemli bir yer tuttuğunu, 2019 yılında Kocaeli’nin ithalat ve ihracatta dış ticaret hacminin yaklaşık %18 olarak gerçekleştiğini, belirterek emeği geçen gümrük camiasına teşekkür ederek, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için ihracat hedeflerinin daha iyi bir noktaya erişmesinde hep birlikte bu çalışmalara daha büyük bir heyecanla devam edilmesi temennisinde bulunmuşlardır.
Sayın Vali,   Bölge Müdürümüz Mehmet Ali Aslan ile beraberindeki heyetin Dünya Gümrük Gününü tebrik ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.