Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

06 Mart 2020

Kocaeli Sanayi Odası ve Bölge Müdürlüğümüz iş birliği ile Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası sahibi firmaların veya söz konusu sertifikaya sahip olmak isteyen firmaların, mevcut/olası sorunlarına çözüm arama, gümrük işlemlerinin hızlı, kolay ve güvenli yapılmasına katık sunmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla seminer düzenlenmiştir.

Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy’un konuşması ile başlayan toplantıda Bölge Müdürümüz Mehmet Ali Arslan’ın açılış konuşması ile devam etti. Bölge Müdürümüz, “Siz değerli paydaşlarımızla daha fazla bir araya gelerek yapılacak istişarelerle, kolay ve güvenli ticaretin önünü açmayı planlamaktayız. Bölge Müdürlüğümüz olarak sizlerin ticarette karşılaştıkları sorunları çözmek ve ortadan kaldırmak veya minimize etmek için sizlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda sizlerin de katkılarıyla, gümrük ve dış ticaret işlemlerine ilişkin gerek mevzuatsal gerek sistemsel konular tespit edilecek, bu konulara ilişkin önümüzdeki aydan itibaren konusunda uzman personelimiz tarafından seminer ve eğitim programları hazırlanacak bu programlar aylık olarak düzenlenecektir. Bu programlara ilişkin sizlere duyuru yapılacaktır. Bu bağlamda, hepinizi yapacağımız bu eğitim programlarına davet ediyor ve katılımlarınızı bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yapıcı, Ticaretin Kolaylaştırılması Şubesi Müdürü Önder Arslan ve Ticaretin Kolaylaştırılması Şubesi Şefi Kadir Savaş Çitçi sunumlarını gerçekleştirerek konu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Firmalara gönderilen sorun/görüş ve öneri formaları toplantı sonunda toplanarak Bölge Müdürlüğümüz şubeleri ve bağlantı gümrük idarelerimizin ilgili personelinin katılımı ile yapılacak toplantıda söz konusu formlardaki hususların değerlendirileceği firmalara bildirilmiştir.