Ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi Bölgesel Farkındalık Toplantısı Çevrimiçi gerçekleştirildi

05 Mayıs 2023
Ticaretin Kolaylaştırılması Türkiye Stratejisi ve Beş Yıllık Eylem Planı'nın 30 numaralı Eylem Maddesi, "Ticaretin kolaylaştırılması faaliyetlerine dair taşrada farkındalığın artırılmasını teminen Bölge Müdürlükleri başkanlığında sivil toplum örgütleri ve diğer ilgili kamu idareleri temsilcilerinin katılımı ile yıllık bölgesel istişare toplantıları" yapılması gereği, Bakanlığımız ve Türk Sanayici ve İş insanları Derneği (TÜSİAD) eş başkanlığında yürütülen Şeffaflık Çalışma Grubu faaliyetlerinin bir parçası olarak, ikinci turu Bakanlığımız yetkilileri, Bölge Müdürlüğümüz ve paydaşlar ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
 
Bakanlığımız Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Elçin Edis, moderatörlüğünde Bölge Müdürümüz Yaşar Yaman Ocak, Bölge Müdür Yardımcılarımız ve bağlantı idare amirlerimiz katıldı.
 
Bakanlık yetkililerince konuya ilişkin yapılan sunumun ardından Bölge Müdürlüğümüz ve paydaşlarımızla karşılıklı istişarede bulunuldu.
 
Bakanlığımız yetkilileri ve paydaşlarımız Bölgemizdeki işleyişin hızlı ve verimli olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.